Smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd van Hugo Kennis

Een mooie combinatie van ijs met het krokant-zoete van de meringue en het frisse van de curd. Deze choco smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd is een spectaculair makkelijk kerstdessert.

1065 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de boter en suiker samen met de passievrucht en het citroensap in een steelpan.

  2. Splits ondertussen de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los, voeg een scheutje van het warme mengsel toe aan de eidooiers en blijf kloppen. Giet terug in de pan en verwarm al kloppend op laag vuur tot de gewenste dikte is bereikt. Dit duurt ca. 5 min. Laat 30 min afkoelen.

  3. Verdeel per persoon 1 meringue over de borden, verdeel daar een bolletje ijs en 2 el curd over. Plaats voorzichtig de bombes erover. Spuit de Kaapse bessen goud en leg op de bombe. Sla aan tafel de bombe stuk voor het verrassingseffect.

  • bewaartipJe kunt de curd 2 dagen van tevoren maken, bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
  • resttipEen restje curd is goed afgedekt in de koelkast nog zeker 1 week houdbaar. Lekker bij een plak cake of door de yoghurt.
  • bereidingstipZo maak je een nóg snellere curd: meng 100 g passievrucht met 100 ml kant-en-klare lemoncurd (Chivers).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd van Hugo Kennis

Een mooie combinatie van ijs met het krokant-zoete van de meringue en het frisse van de curd. Deze choco smash bombe met meringue, vanille-ijs en passievruchtcurd is een spectaculair makkelijk kerstdessert.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig