Bestrijk de cakevorm met de boter.
Maak het custardmengsel voor de broodpudding. Klop in een kom de eieren los met de kristalsuiker, het vanille-extract, de melk, slagroom en koekkruiden tot een egaal mengsel.
Snijd kersttol in stukken van 2 cm. En verdeel samen met het fruit over de cakevorm. Giet het custardmengsel erover en druk het brood met je handen aan. Laat 30 min. afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de broodpudding in het midden van de oven in ca. 45 min. Lichtbruin en krokant.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water. Roer goed door en voeg eventueel meer water toe tot je de gewenste dikte hebt.
Haal de broodpudding uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Stort op een bord zodat de kerststol weer bovenop zit, besprenkel met het glazuur en bestrooi met de kerstmakers.
Kerstbroodpudding van Hugo Kennis
Tover je overgebleven kerststol om tot een zalige broodpudding, voeg wat kerstmakers toe, et voila: een feestelijk dessert.
- bereidingstipJe kunt de broodpudding 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15-20 min. op 160 °C. Maak het glazuur vlak voor het serveren.
- resttipJe kunt ook ander leftover fruit zoals stukjes sinaasappel, peer, appel of banaan gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kerstbroodpudding van Hugo Kennis
Tover je overgebleven kerststol om tot een zalige broodpudding, voeg wat kerstmakers toe, et voila: een feestelijk dessert.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197271_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
365 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Bestrijk de cakevorm met de boter.
Maak het custardmengsel voor de broodpudding. Klop in een kom de eieren los met de kristalsuiker, het vanille-extract, de melk, slagroom en koekkruiden tot een egaal mengsel.
Snijd kersttol in stukken van 2 cm. En verdeel samen met het fruit over de cakevorm. Giet het custardmengsel erover en druk het brood met je handen aan. Laat 30 min. afgedekt met vershoudfolie buiten de koelkast staan. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak de broodpudding in het midden van de oven in ca. 45 min. Lichtbruin en krokant.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het water. Roer goed door en voeg eventueel meer water toe tot je de gewenste dikte hebt.
Haal de broodpudding uit de oven en laat 30 min. afkoelen. Stort op een bord zodat de kerststol weer bovenop zit, besprenkel met het glazuur en bestrooi met de kerstmakers.
bereidingstip:Je kunt de broodpudding 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15-20 min. op 160 °C. Maak het glazuur vlak voor het serveren.
resttip:Je kunt ook ander leftover fruit zoals stukjes sinaasappel, peer, appel of banaan gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 el ongezouten roomboter
2 eieren
25 g kristalsuiker
1 tl vanille-extract
300 ml volle melk
100 ml verse slagroom
1 tl koek- en speculaaskruiden
400 g AH Excellent feeststollen
200 g bramen
100 g poedersuiker
1½ el water
80 g AH Excellent mini marshmallowsterren
1 AH Excellent strooimix sneeuwvlokjes
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)