Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en laat zonder de deksel nog even droogstomen. Breng ondertussen de melk met de knoflook tegen de kook aan, laat van het vuur 5 min. staan.
Doe de aardappelen met ⅘ boter en de melk in de blender en mix in 2 min. glad. Breng eventueel op smaak met zout.
Klop de slagroom stijf. Spatel een deel aardappelcrème door de room en meng dan alles voorzichtig door elkaar met een spatel, zorg dat het mengsel luchtig blijft.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak per persoon drie coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
Schep de aardappelcrème op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Verdeel de groene kiemgroente en de zwarte vispareltjes in het midden van elk bord.
Coquilles met aardappelcrème en vispareltjes
Zo heb je coquilles nog nooit klaargemaakt. Romig door de crème en lichtzilte viseitjes. Dit wil je proeven!
- bereidingstipJe kunt de aardappelen van tevoren koken (t/m stap 2). Meng de slagroom pas op het laatst door de aardappelcrème voor een luchtig effect.
- resttipVispareltjes en kiemgroente over? Lekker met gerookte zalm, bijvoorbeeld bij de zalmkrans van pagina 5.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Coquilles met aardappelcrème en vispareltjes
Zo heb je coquilles nog nooit klaargemaakt. Romig door de crème en lichtzilte viseitjes. Dit wil je proeven!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183666_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
260 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Giet af en laat zonder de deksel nog even droogstomen. Breng ondertussen de melk met de knoflook tegen de kook aan, laat van het vuur 5 min. staan.
Doe de aardappelen met ⅘ boter en de melk in de blender en mix in 2 min. glad. Breng eventueel op smaak met zout.
Klop de slagroom stijf. Spatel een deel aardappelcrème door de room en meng dan alles voorzichtig door elkaar met een spatel, zorg dat het mengsel luchtig blijft.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan op hoog vuur. Bak per persoon drie coquilles 2 min., keer halverwege. Ze moeten lichtbruin en net gaar zijn, maar nog glazig vanbinnen.
Schep de aardappelcrème op de borden. Verdeel de coquilles erover en bestrooi met peper en de zeezoutvlokken. Verdeel de groene kiemgroente en de zwarte vispareltjes in het midden van elk bord.
bereidingstip:Je kunt de aardappelen van tevoren koken (t/m stap 2). Meng de slagroom pas op het laatst door de aardappelcrème voor een luchtig effect.
resttip:Vispareltjes en kiemgroente over? Lekker met gerookte zalm, bijvoorbeeld bij de zalmkrans van pagina 5.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g iets kruimige aardappelen
100 ml halfvolle melk
½ teen knoflook
50 g boter
50 ml slagroom
300 g AH Excellent verse coquilles
¼ tl zeezoutvlokken
20 g milde kiemgroente
4 tl zwarte vispareltjes
Dit heb je nodig
blender