Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst

Wat is er lekkerder dan een pruttelende pan vol heerlijk geurende, hartverwarmende stoof op het vuur? Deze gezonde runder-tomatenstoof met spinazie en rijst is de tijd meer dan waard.

740 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 4 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien, schil en snijd de winterpeen in halve plakken van een ½ cm en snijd de knoflook fijn. Snijd de runderlappen in stukken van 3 cm, bestrooi met peper en het meel.

  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderlappen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui, winterpeen, knoflook, het venkelzaad en de rozemarijn toe en bak 3 min. mee.

  3. Voeg de gepelde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 uur met deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel na 3 uur van de pan en stoof nog 1 uur, zodat de saus iets inkookt. Voeg in de laatste 5 min. de spinazie in delen toe en laat op middelhoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Runder-tomatenstoof met spinazie en rijst

Wat is er lekkerder dan een pruttelende pan vol heerlijk geurende, hartverwarmende stoof op het vuur? Deze gezonde runder-tomatenstoof met spinazie en rijst is de tijd meer dan waard.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig