Linzensoep van boer Ayoub

Deze linzensoep staat bij Ayoub regelmatig op tafel tijdens de iftar. Mooi oranje van kleur en boordevol smaak.

545 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 12 min. oventijd

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn. Schil de peen en aardappel en snijd beide in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een (soep)pan en bak de ui, peen en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, tomatenpuree, gemalen komijn en de helft van de paprikapoeder toe en bak nog 2 min. mee, roer af en toe door.

  2. Schenk er het kokend water bij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.

  3. Spoel ondertussen de linzen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de linzen toe aan de gepureerde soep en kook nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Boen de citroen schoon en pers die vervolgens uit. Meng per persoon een halve el citroensap met de rest van de olie en de rest van de paprikapoeder. Snijd de peterselie fijn.

  5. Verdeel de soep over de kommen. Besprenkel met het oliemengsel en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer het stokbrood erbij.

  • achtergrondinfo'De ramadan van', Allerhande 2 2024, Ayoub Louihrani: "Tijdens ramadan voel ik me extra blessed voor alles wat ik heb bereikt tot nu toe!"
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Linzensoep van boer Ayoub

Deze linzensoep staat bij Ayoub regelmatig op tafel tijdens de iftar. Mooi oranje van kleur en boordevol smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig