Marokkaanse linzensoep

Winterpeen, passata en een melange van onder andere kaneel, komijn en koriander: deze Marokkaanse linzensoep heeft alles wat je zoekt. Heerlijk met de touch van peterselie.

550 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn, houd de stelen en het blad apart. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

  2. Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur. Bak de ui, winterpeen, gember, knoflook en peterseliestelen 5 min. Voeg de aardappelen, kurkuma, koriander, kaneel en komijn toe en bak 2 min. mee. Roer de linzen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Schenk het water en de passata erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. garen.

  4. Breng op smaak met peper en roer de peterselieblaadjes erdoor.

Marokkaanse linzensoep

Winterpeen, passata en een melange van onder andere kaneel, komijn en koriander: deze Marokkaanse linzensoep heeft alles wat je zoekt. Heerlijk met de touch van peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig