Steek de barbecue aan. Snijd de mais in stukken van 2 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de mais hierin 7 min. Snijd de courgette in plakken van 2 cm. en halveer de plakken. Snijd de uien in parten en het vruchtvlees van de paprika in stukken van 2 cm.
Rijg de groenten om en om aan de spiesjes en bestrijk elk spiesje met een ½ el aioli. Gril 12-14 min op de barbecue. Serveer met de rest van de aioli en de pesto.
Groentespiesjes van de BBQ
Dol op groente van de BBQ? Dan heb je vast en zeker deze groentespiezen al in de smiezen! Lekker met maïs, courgette en paprika.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Groentespiesjes van de BBQ
Dol op groente van de BBQ? Dan heb je vast en zeker deze groentespiezen al in de smiezen! Lekker met maïs, courgette en paprika.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187823_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 porties
280 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de mais in stukken van 2 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de mais hierin 7 min. Snijd de courgette in plakken van 2 cm. en halveer de plakken. Snijd de uien in parten en het vruchtvlees van de paprika in stukken van 2 cm.
Rijg de groenten om en om aan de spiesjes en bestrijk elk spiesje met een ½ el aioli. Gril 12-14 min op de barbecue. Serveer met de rest van de aioli en de pesto.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
2 maiskolven
1 courgette
4 kleine rode uien
2 rode paprika's
200 g aioli
100 g groene pesto
Dit heb je nodig
barbecue
barbecuespiesen
bakkwastje