Week de gelatineblaadjes ca. 5 min. in ruim koud water. Neem eruit, knijp goed uit en voeg samen met de sinaasappelsiroop toe aan het kokende water. Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Schenk de Aperol Spritz erbij en roer door.
Schenk het mengsel in de glaasjes en zet het daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd ondertussen de sinaasappel in de lengte in kwarten. Snijd 1 kwart in de breedte in 8 plakjes, zodat je 1 driehoekje per glaasje krijgt. De rest van de sinaasappel gebruik je niet. Haal de shotglaasjes uit de koelkast, decoreer met de driehoekjes sinaasappel en serveer met een lepeltje.
Mini Aperol Spritz jello's
Jiggle jiggle jiggle! Met deze Aperol Spritz jello's vier je zeker een gezellig feestje.
- bereidingstipHet recept is tot en met stap 2 een dag van tevoren klaar te maken. Haal vlak voor het serveren uit de koelkast.
- vegatipVervang de gelatine door 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine, volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini Aperol Spritz jello's
Jiggle jiggle jiggle! Met deze Aperol Spritz jello's vier je zeker een gezellig feestje.
nagerecht
8 porties
50 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Week de gelatineblaadjes ca. 5 min. in ruim koud water. Neem eruit, knijp goed uit en voeg samen met de sinaasappelsiroop toe aan het kokende water. Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Schenk de Aperol Spritz erbij en roer door.
Schenk het mengsel in de glaasjes en zet het daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd ondertussen de sinaasappel in de lengte in kwarten. Snijd 1 kwart in de breedte in 8 plakjes, zodat je 1 driehoekje per glaasje krijgt. De rest van de sinaasappel gebruik je niet. Haal de shotglaasjes uit de koelkast, decoreer met de driehoekjes sinaasappel en serveer met een lepeltje.
bereidingstip:Het recept is tot en met stap 2 een dag van tevoren klaar te maken. Haal vlak voor het serveren uit de koelkast.
vegatip:Vervang de gelatine door 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine, volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
7 blaadjes gelatine
6 el limonadesiroop sinaasappel
50 ml kokend water
400 ml Aperol Spritz
1 handsinaasappel
Dit heb je nodig
shotglaasjes