Garnalencocktail-trifle met aperol spritz

Dat is een onverwachts lekkere verrassing: de smaak van de populaire Aperol in je garnalencocktail. Serveer 'm in een feestelijke trifle-schaal en succes is gegarandeerd!

210 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de sinaasappels schoon, rasp van de helft van de sinaasappels de oranje schil en pers de vruchten uit. Week de gelatineblaadjes 5 min. in ruim koud water. Haal eruit, knijp goed uit en voeg samen met ⅓ van het sinaasappelsap toe aan 50ml kokend water (per 8 personen). Roer goed door tot de gelatine helemaal is opgelost. Schenk 90% van de Aperol erbij en roer door. Schenk het mengsel in de trifleschaal en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

  2. Maak ondertussen de aperolmayo: meng met een garde 1 el sinaasappelsap (per 8 personen) en de helft van het -rasp met de rest van de Aperol, de mayonaise, zuivelspread, ketchup en worcestershiresaus erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de selderij fijn.

  3. Verdeel de garnalen tegen de rand van de trifleschaal op de jelly. Verdeel de selderij over de garnalen. Schep de aperolmayo in het midden van de schaal. Haal de blaadjes van het roodlof los en verdeel rechtop over het midden van de trifleschaal. Verdeel de rest van het sinaasappelrasp erover. Snijd de gedroogde sinaasappelschijfjes in en steek ze op de rand van het glas. Serveer de cocktail direct.

  • combinatietipLekker met crackers.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Garnalencocktail-trifle met aperol spritz

Dat is een onverwachts lekkere verrassing: de smaak van de populaire Aperol in je garnalencocktail. Serveer 'm in een feestelijke trifle-schaal en succes is gegarandeerd!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig