Pel en snipper de sjalot fijn. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte bittere gedeelte niet mee) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado’s in blokken.
Prak de avocado’s grof met een vork. Voeg de sjalot, de limoenrasp en sap toe en meng. Breng de guacamole op smaak met zwarte peper en zeezout.
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het gehakt 3 minuten. Voeg ¾ van de Burrito kruidenmix , de tomatenpuree en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten.
Verdeel het groentenmengsel over 1 helft van de paprika tortilla’s. Leg hier de guacamole op en vouw de tortilla’s dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de tortilla’s op te rollen.
Snijd de tortilla’s doormidden en verdeel de rest van de Burrito kruidenmix over de tortilla’s.
Groenteburrito met guacamole van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: zin in een avondje comfort food? Dan moet je deze burrito’s proberen! Makkelijk te maken, en vol van smaak dankzij de burrito kruidenmix van Verstegen. En je krijgt toch je portie groenten binnen!
- vegatipVoor een vegetarische variant van dit gerecht kan je het half om half gehakt vervangen door halloumi. Net zo lekker!
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Verstegen. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Groenteburrito met guacamole van Verstegen (advertentie)
Koken met Verstegen: zin in een avondje comfort food? Dan moet je deze burrito’s proberen! Makkelijk te maken, en vol van smaak dankzij de burrito kruidenmix van Verstegen. En je krijgt toch je portie groenten binnen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD195537_220x162_JPG.jpg)
4 personen
353 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de sjalot fijn. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte bittere gedeelte niet mee) en pers de vrucht uit. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel. Snijd de avocado’s in blokken.
Prak de avocado’s grof met een vork. Voeg de sjalot, de limoenrasp en sap toe en meng. Breng de guacamole op smaak met zwarte peper en zeezout.
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het gehakt 3 minuten. Voeg ¾ van de Burrito kruidenmix , de tomatenpuree en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten.
Verdeel het groentenmengsel over 1 helft van de paprika tortilla’s. Leg hier de guacamole op en vouw de tortilla’s dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en vervolgens de tortilla’s op te rollen.
Snijd de tortilla’s doormidden en verdeel de rest van de Burrito kruidenmix over de tortilla’s.
vegatip:Voor een vegetarische variant van dit gerecht kan je het half om half gehakt vervangen door halloumi. Net zo lekker!
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Verstegen. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
1 biologische limoen
3 avocado's
2 el milde olijfolie
500 g half om half gehakt
2 el Verstegen burrito kruidenmix
2 el tomatenpuree
400 g Mexicaanse roerbakgroente
8 paprika-chili tortillas