Oma’s opbakkers met kip en appel van CêlaVíta (advertentie)

Koken met CêlaVíta: lekkers Hollands, kip met appel en aardappels. Een echte familie favoriet.

466 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de appels in blokjes van 3 cm.

  2. Snijd de kippendijen in stukjes, net zo groot als de appel. Meng de kippendijen met olijfolie, fijngehakte tijm en peper en zout naar smaak. Rijg de kippendij- en appelstukjes om en om op de spiesjes. Maak 2 spiesjes per persoon. Verwarm een grill- en bakpan.

  3. Bak de aardappeltjes in zonnebloemolie goudgeel en krokant in ongeveer 14 minuten op matig vuur. Breng ze op smaak met peper en zout. Grill ondertussen in de grillpan de kip-appelspiesjes gaar. Draai de spiesjes regelmatig om. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

  • bereidingstipDe aardappelen kunnen ook bereid worden in de airfryer, besprenkel ze dan vooraf met wat zonnebloemolie. In de airfryer duurt het bakken ongeveer 18 minuten op 200 °C.
  • serveertipServeer er voor de kinderen wat appelmoes bij. Lekker met een simpele salade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken
  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Cêlavíta. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.

Gerelateerde recepten

Oma’s opbakkers met kip en appel van CêlaVíta (advertentie)

Koken met CêlaVíta: lekkers Hollands, kip met appel en aardappels. Een echte familie favoriet.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig