Snijd de haringen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bietenblokjes kleiner en snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Schep de haring, biet, augurk, de uien uit het pakje van de haring, ¾ van de dille en het citroenrasp om met de crème fraîche. Breng op smaak met 2 el citroensap (per 8 personen), peper en eventueel zout. Serveer de salade met de snackcups.
Toastjes met haringsalade
Niets kan tippen aan de combinatie van haring, bietjes en zuur. Helemaal niet als het hapje er ook nog eens zo vrolijk uitziet.
- bereidingstipMaak de salade 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- variatietip De rode-bietenblokjes zijn niet in elke AH-winkel verkrijgbaar. Je kunt deze vervangen door gekookte biet zelf in blokjes van een ½ cm te snijden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Toastjes met haringsalade
Niets kan tippen aan de combinatie van haring, bietjes en zuur. Helemaal niet als het hapje er ook nog eens zo vrolijk uitziet.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189868_220x162_JPG.jpg)
8 personen
185 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de haringen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bietenblokjes kleiner en snijd de augurken in blokjes van een ½ cm. Snijd de dille fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Schep de haring, biet, augurk, de uien uit het pakje van de haring, ¾ van de dille en het citroenrasp om met de crème fraîche. Breng op smaak met 2 el citroensap (per 8 personen), peper en eventueel zout. Serveer de salade met de snackcups.
bereidingstip:Maak de salade 1 dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
variatietip: De rode-bietenblokjes zijn niet in elke AH-winkel verkrijgbaar. Je kunt deze vervangen door gekookte biet zelf in blokjes van een ½ cm te snijden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
3 verse haringen
100 g rode-bietenblokjes
3 cocktailaugurkjes
5 g verse dille
1 biologische citroen
125 g crème fraîche
150 g snackcups