Komkommersalade (basisrecept)

Een komkommersalade erbij doet het altijd goed op tafel. Deze verfrissende salade is simpel en smaakvol dankzij citroen, ui en dille. Een snelle komkommersalade, binnen 10 minuten klaar.

105 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de komkommer in dunne plakjes van een halve cm. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Schep om met het zout en laat 5 min. staan.

  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de halve rode ui en snijd de dille fijn.

  3. Schep de komkommerschijfjes om met ¾ van de rode ui, helft van de dille, crème fraîche, 1 el citroensap (per 4 personen) en de helft van het -rasp. Breng op smaak met peper.

  4. Schep de salade in een schaaltje. Bestrooi met de rest van de dille, uien en citroenrasp. Besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

Komkommersalade (basisrecept)

Een komkommersalade erbij doet het altijd goed op tafel. Deze verfrissende salade is simpel en smaakvol dankzij citroen, ui en dille. Een snelle komkommersalade, binnen 10 minuten klaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig