Tzatziki basisrecept

Supermakkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.

260 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.

  2. Snijd ondertussen de knoflook en de dille heel fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, Griekse yoghurt, wittewijnazijn en ⅔ van de olijfolie. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.

  • bewaartipJe kunt de tzatziki 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dille pas vlak voor het serveren toe.
  • combinatietipLekker bij vis, kip en groente- en garnalenspiesen.

Tzatziki basisrecept

Supermakkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig