Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.
Snijd ondertussen de knoflook en de dille heel fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, Griekse yoghurt, wittewijnazijn en ⅔ van de olijfolie. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.
Tzatziki basisrecept
Supermakkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.
- bewaartipJe kunt de tzatziki 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dille pas vlak voor het serveren toe.
- combinatietipLekker bij vis, kip en groente- en garnalenspiesen.
Tzatziki basisrecept
Supermakkelijk en zó klaar: maak je eigen Griekse tzatziki.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD147625_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
260 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.
Snijd ondertussen de knoflook en de dille heel fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, Griekse yoghurt, wittewijnazijn en ⅔ van de olijfolie. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de rest van de olie.
bewaartip:Je kunt de tzatziki 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de dille pas vlak voor het serveren toe.
combinatietip:Lekker bij vis, kip en groente- en garnalenspiesen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
1 mespunt fijn zeezout
2 tenen knoflook
15 g verse dille
500 ml Griekse yoghurt 10%
1 el wittewijnazijn
3 el extra vierge olijfolie