Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn. Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Tzatziki met dille
Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees!
- combinatietipLekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.
- variatietipSmaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Tzatziki met dille
Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080678_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
55 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn. Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.
variatietip:Smaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
7½ g verse dille
1 teen knoflook
200 ml Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
vergiet