Tzatziki met dille

Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees!

55 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn. Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.
  • variatietipSmaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Tzatziki met dille

Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig