Maak in een schaal een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Snijd de dille fijn, voeg toe en snijd de bleekselderij in stukjes. Snijd de komkommer in halve plakjes. Voeg alles toe aan de vinaigrette en meng goed.
Verkruimel de kaas en strooi over de salade. Breng op smaak met peper en zout.
Bleekselderij-komkommersalade
Een makkelijke zomerse salade als bijgerecht: deze bleekselderijsalade krijgt wat extra's door komkommer, witte kaas en dille.
- variatietipDe rest van de dille is lekker bij vis.
- bewaartipDeze salade kun je 's middags al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Bleekselderij-komkommersalade
Een makkelijke zomerse salade als bijgerecht: deze bleekselderijsalade krijgt wat extra's door komkommer, witte kaas en dille.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006761_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak in een schaal een vinaigrette van de mosterd, azijn en olie. Snijd de dille fijn, voeg toe en snijd de bleekselderij in stukjes. Snijd de komkommer in halve plakjes. Voeg alles toe aan de vinaigrette en meng goed.
Verkruimel de kaas en strooi over de salade. Breng op smaak met peper en zout.
variatietip:De rest van de dille is lekker bij vis.
bewaartip:Deze salade kun je 's middags al bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 tl Franse mosterd
3 el witte wijnazijn
4 el olijfolie extra vierge
8 g verse dille
1 struik bleekselderij
1 komkommer
200 g witte kaasblokjes