Aardappelsalade met rode biet en zalm

Gezond, kleurrijk, vooraf te maken... Deze aardappelsalade heeft het allemaal! In nog geen halfuurtje heb je 'm gemaakt.

505 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 cm en kook 15 min. in ruim kokend water. Kook de laatste minuut de tuinerwten mee. Giet af en laat afkoelen in een vergiet.

  2. Snijd ondertussen de gekookte rode biet in blokjes van 1 cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de helft van het basilicum fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de avocado schoon. Pureer met de staafmixer de avocado, yoghurt, het citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen).

  3. Meng de rode biet, aardappel, bosui en het basilicum in een kom met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en de rest van het basilicum over de salade. Serveer de avocadoyoghurt erbij.

  • bereidingstipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je kunt de salade ook lauwwarm eten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Aardappelsalade met rode biet en zalm

Gezond, kleurrijk, vooraf te maken... Deze aardappelsalade heeft het allemaal! In nog geen halfuurtje heb je 'm gemaakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig