Insalata peperoni van Hugo Kennis

Deze keer maakt Hugo Kennis een Italiaanse salade (insalata peperoni) met gegrilde paprika, balsamico en Parmezaanse kaas. Een ideale salade voor bij een zomerse BBQ!

380 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de paprika’s in de lengte in repen van 2 cm breed. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprikaparten in delen 10-15 min. tot ze mooie grillstrepen hebben, keer regelmatig.

  2. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Klop een dressing van de azijn, olie, knoflook, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Scheur de blaadjes basilicum. Meng de dressing en basilicum door de gegrilde paprika. Schaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas (met een kaasschaaf of dunschiller) en verdeel met de pijnboompitten over de salade.

  • vegatipGebruik Parrano in plaats van Parmezaanse kaas.
  • bereidingstipJe kunt de paprika’s ook op de barbecue grillen.
  • variatietipOok lekker met ansjovis door de dressing.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Insalata peperoni van Hugo Kennis

Deze keer maakt Hugo Kennis een Italiaanse salade (insalata peperoni) met gegrilde paprika, balsamico en Parmezaanse kaas. Een ideale salade voor bij een zomerse BBQ!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig