Snijd de paprika’s in de lengte in repen van 2 cm breed. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprikaparten in delen 10-15 min. tot ze mooie grillstrepen hebben, keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Klop een dressing van de azijn, olie, knoflook, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Scheur de blaadjes basilicum. Meng de dressing en basilicum door de gegrilde paprika. Schaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas (met een kaasschaaf of dunschiller) en verdeel met de pijnboompitten over de salade.
Insalata peperoni van Hugo Kennis
Deze keer maakt Hugo Kennis een Italiaanse salade (insalata peperoni) met gegrilde paprika, balsamico en Parmezaanse kaas. Een ideale salade voor bij een zomerse BBQ!
- vegatipGebruik Parrano in plaats van Parmezaanse kaas.
- bereidingstipJe kunt de paprika’s ook op de barbecue grillen.
- variatietipOok lekker met ansjovis door de dressing.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Insalata peperoni van Hugo Kennis
Deze keer maakt Hugo Kennis een Italiaanse salade (insalata peperoni) met gegrilde paprika, balsamico en Parmezaanse kaas. Een ideale salade voor bij een zomerse BBQ!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191787_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
380 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika’s in de lengte in repen van 2 cm breed. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de paprikaparten in delen 10-15 min. tot ze mooie grillstrepen hebben, keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Klop een dressing van de azijn, olie, knoflook, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin. Schep op een bord en laat afkoelen. Scheur de blaadjes basilicum. Meng de dressing en basilicum door de gegrilde paprika. Schaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas (met een kaasschaaf of dunschiller) en verdeel met de pijnboompitten over de salade.
vegatip:Gebruik Parrano in plaats van Parmezaanse kaas.
bereidingstip:Je kunt de paprika’s ook op de barbecue grillen.
variatietip:Ook lekker met ansjovis door de dressing.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 paprika's
1 teen knoflook
4 el balsamicoazijn
6 el extra vierge olijfolie
50 g pijnboompitten
15 g verse basilicum
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
grillpan
dunschiller