Pita-tosti met mortadella en pesto

Zin in een warme, vullende lunch? Ga voor deze pita-tosti. Je vult 'm met mozzarella, mortadella, tomaatjes en pesto. Door voor volkoren te kiezen vijzel je meteen je vezelinname op.

435 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en gril 4 min. in de grillpan, keer halverwege. Giet de mozzarella af en snijd in blokjes van een ½ cm, snijd de tomaten in plakjes.

  2. Snijd de pitabroodjes helemaal open en besmeer beide binnenkanten met de pesto. Beleg 1 kant met de gegrilde courgette, blokjes mozzarella, tomaat en mortadella en dek af met de bovenkant.

  3. Verwarm de grillpan voor op middelhoog vuur en gril de pita’s 6 min. tot ze knapperig zijn en de mozzarella gesmolten is, keer halverwege.

  • bereidingstipGril de courgette de avond van tevoren.
  • vegatipVervang de mortadella door AH Terra Plantaardige mortadella en vervang de pestospread door groene pesto.
  • bewaartipVerpak de belegde pita’s individueel in bakpapier en rooster ze in het tosti-ijzer op kantoor.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pita-tosti met mortadella en pesto

Zin in een warme, vullende lunch? Ga voor deze pita-tosti. Je vult 'm met mozzarella, mortadella, tomaatjes en pesto. Door voor volkoren te kiezen vijzel je meteen je vezelinname op.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig