Wortel-mango smoothiebowl

Met deze smoothiebowl start je jouw dag met een kick! Die dankt -ie aan de speculaaskruiden en een gembershot. En van die kleur word je ook lekker vrolijk.

330 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de havermout met de speculaaskruiden en eventueel zout in 5-8 min. op middelhoog vuur lichtbruin en krokant. Meng de zaden- & pittenmix erdoor, schep op een bord en laat afkoelen tot gebruik.

  2. Schil en snijd ondertussen de winterpeen in plakjes. Doe 450 g yoghurt (per 4 personen), de wortel, bevroren mango en het gembershot in de blender en mix tot een gladde, dikke smoothie.

  3. Verdeel de smoothie over de kommen. Schep de rest van de yoghurt erop en maak eventueel een mooie swirl. Bestrooi met geroosterde havermout.

  • bereidingstipJe kunt de havermout 5 dagen van tevoren maken, bewaar in een afgesloten pot.
  • vegantipVervang de Griekse yoghurt door een plantaardig alternatief voor Griekse yoghurt.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wortel-mango smoothiebowl

Met deze smoothiebowl start je jouw dag met een kick! Die dankt -ie aan de speculaaskruiden en een gembershot. En van die kleur word je ook lekker vrolijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig