Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Laat de worstjes uitlekken.
Snijd elke plak bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deegvierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.
Leg steeds een worstje in het midden van een deegvierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Verdeel de bladerdeegworstjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bak de worstjes met bladerdeeg in ca. 12-14 min., in de oven tot goudbruin en gaar.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer, rol op en prik op een cocktailprikker. Prik de knakworstjes, komkommer en tomaatjes op de serveertoren. Versier met de basilicumblaadjes.
Knakworstjes in bladerdeeg-boom
Hoe maak je van knakworstjes in bladerdeeg een nóg groter feest? Maak er een mooie kerstboom van met de serveertoren.
- algemeenGeen serveertoren? Je kunt de kerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Snijd een stukje van de onderkant recht af voor een stabiele bodem. Pak de spitskool in met aluminiumfolie en prik alles erop volgens het recept. Maak een stoof of soep van de spitskool.
- algemeenLet op: laat de ouders/leerkrachten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Knakworstjes in bladerdeeg-boom
Hoe maak je van knakworstjes in bladerdeeg een nóg groter feest? Maak er een mooie kerstboom van met de serveertoren.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197172_220x162_JPG.jpg)
12 personen
135 kcal
50 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Laat de worstjes uitlekken.
Snijd elke plak bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten van 6 cm. Maak in 1 hoek van een deegvierkant, op 1 cm van de rand, een insnede in een hoek van 90°. Maak de zijden van de hoek 2 cm lang. Maak zo ook een insnede in de tegenoverliggende hoek van het vierkant. Snijd zo alle vierkanten in.
Leg steeds een worstje in het midden van een deegvierkant met de lange kanten naar de insneden toe. Vouw de ingesneden deegranden aan weerszijden naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan. Verdeel de bladerdeegworstjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk elk stukje deeg met het ei. Bak de worstjes met bladerdeeg in ca. 12-14 min., in de oven tot goudbruin en gaar.
Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer, rol op en prik op een cocktailprikker. Prik de knakworstjes, komkommer en tomaatjes op de serveertoren. Versier met de basilicumblaadjes.
algemeen:Geen serveertoren? Je kunt de kerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Snijd een stukje van de onderkant recht af voor een stabiele bodem. Pak de spitskool in met aluminiumfolie en prik alles erop volgens het recept. Maak een stoof of soep van de spitskool.
algemeen:Let op: laat de ouders/leerkrachten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
24 cocktailworstjes
1 scharrelei
1 komkommer
250 g snoeptomaatjes
7½ g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier
AH Excellent prikkers
AH Excellent tweedelige serveertoren