Schaaf dunne plakjes van de geitenkaas en snijd de vijgen in plakjes. Meng de slamelange met de olie en verdeel over een schaal.
Verdeel de kaas over de boterwafels en vervolgens de plakjes vijg erover. Verdeel de chutney en tuinkers erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de belegde wafels op de sla en serveer.
Wafeltoastjes met geitenkaas en chutney (advertorial)
We slaan even een ander pad in met deze boterwafels: oude geitenkaas, vijgen en chutney van rode ui. Blijf daar maar eens van af.
- variatietipGeen fan van geitenkaas? Vervang deze door andere kaas, bijvoorbeeld manchego, brie of oude kaas.
- resttipDe rest van de slamelange is lekker als lunch op een broodje met wat chutney en geitenkaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Wafeltoastjes met geitenkaas en chutney (advertorial)
We slaan even een ander pad in met deze boterwafels: oude geitenkaas, vijgen en chutney van rode ui. Blijf daar maar eens van af.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197218_220x162_JPG.jpg)
10 porties
115 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schaaf dunne plakjes van de geitenkaas en snijd de vijgen in plakjes. Meng de slamelange met de olie en verdeel over een schaal.
Verdeel de kaas over de boterwafels en vervolgens de plakjes vijg erover. Verdeel de chutney en tuinkers erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de belegde wafels op de sla en serveer.
variatietip:Geen fan van geitenkaas? Vervang deze door andere kaas, bijvoorbeeld manchego, brie of oude kaas.
resttip:De rest van de slamelange is lekker als lunch op een broodje met wat chutney en geitenkaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
100 g oude geitenkaas 50+
4 verse vijgen
75 g slamelange rode biet
½ el extra vierge olijfolie
10 Jules Destrooper natuurboterwafels
2 el AH Excellent balsamico & ui-chutney
¼ bakje tuinkers