Roer de marsala door de espresso en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Klop de mascarpone in een andere kom los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in de spuitzak.
Snijd de pistokeddos schuin doormidden en verdeel de helft in stukjes over de bodem van de glaasjes. Schenk de afgekoelde espresso erover en spuit het mascarponemengsel erop. Bestrooi met de cacaopoeder en steek de rest van de gehalveerde pistokeddos erin.
Easy tiramisu in een glaasje
Deze versie is zonder ei, maar natuurlijk wel met marsala, espresso en rijkelijk bestrooid met cacaopoeder. Bijna zoals een klassieke tiramisu.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Easy tiramisu in een glaasje
Deze versie is zonder ei, maar natuurlijk wel met marsala, espresso en rijkelijk bestrooid met cacaopoeder. Bijna zoals een klassieke tiramisu.
nagerecht
4 personen
455 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Roer de marsala door de espresso en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Klop de mascarpone in een andere kom los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in de spuitzak.
Snijd de pistokeddos schuin doormidden en verdeel de helft in stukjes over de bodem van de glaasjes. Schenk de afgekoelde espresso erover en spuit het mascarponemengsel erop. Bestrooi met de cacaopoeder en steek de rest van de gehalveerde pistokeddos erin.
variatietip:Met wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: met matcha (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200627), vegan (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200624) of voor kinderen (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200626).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 el marsala
120 ml espresso
150 ml verse slagroom
40 g poedersuiker
½ tl vanille-extract
250 g mascarpone
70 g AH Excellent pistokeddos
2 tl cacaopoeder
Dit heb je nodig
spuitzak