Zeef de matchapoeder boven een kom en schenk er het hete water bij. Roer goed door met een garde en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Klop de mascarpone in een andere kom los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in de spuitzak.
Snijd de pistokeddo’s schuin doormidden en verdeel de helft in stukjes over de bodem van de glaasjes. Schenk de matcha erover en spuit het mascarponemengsel erover. Hak de pistachenoten fijn en verdeel erover. Steek de rest van de gehalveerde pistokeddo’s in de glazen.
Matcha-tiramisu in een glaasje
Dit is het jaar van groen: matcha en pistache komen in deze twist op tiramisu samen. Misschien is het wel je nieuwe lievelings!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Matcha-tiramisu in een glaasje
Dit is het jaar van groen: matcha en pistache komen in deze twist op tiramisu samen. Misschien is het wel je nieuwe lievelings!
nagerecht
4 porties
445 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de matchapoeder boven een kom en schenk er het hete water bij. Roer goed door met een garde en laat afkoelen.
Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Klop de mascarpone in een andere kom los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in de spuitzak.
Snijd de pistokeddo’s schuin doormidden en verdeel de helft in stukjes over de bodem van de glaasjes. Schenk de matcha erover en spuit het mascarponemengsel erover. Hak de pistachenoten fijn en verdeel erover. Steek de rest van de gehalveerde pistokeddo’s in de glazen.
variatietip:Met wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: voor kinderen (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200626), vegan (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200624) of klassiek (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200625).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 tl matchapoeder
120 ml heet water
150 ml verse slagroom
40 g poedersuiker
½ tl vanille-extract
250 g mascarpone
4 AH Excellent pistokeddos
10 g gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
spuitzak