Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2-3 cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2-3 cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Leg de bloemkool in het stoommandje, doe de deksel erop.
Leg de bloemkool in het stoommandje, doe de deksel erop. Plaats de stoommand boven een pan met een laag water van 4 cm en laat 5-6 min. stomen. Kook de haricots verts 3-4 min. en giet af.
Meng ondertussen voor de dressing de gochujang met de rijstazijn, sesamolie en honing in een kom. Rasp de gember erboven en roer door. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Verdeel de groenten en spekjes in een kransvorm over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Verdeel de groenten en spekjes in een kransvorm over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Groente-kerstkrans met gochujangdressing
Gochujang is gefermenteerde rodepepersaus uit Korea en geeft dit kleurrijke bijgerecht een pittig accent.
- bereidingstipJe kunt de dressing 1 dag van tevoren maken.
- variatietipGeen paarse bloemkool? Je kunt ook romanesco of witte bloemkool gebruiken of zoek het recept "zelf gekleurde bloemkool maken".
- kookstaptipGebruik in plaats van een stoommand een metalen zeef of vergiet
- vegatipVervang de spekjes door gezouten cashewnoten of pinda’s.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Groente-kerstkrans met gochujangdressing
Gochujang is gefermenteerde rodepepersaus uit Korea en geeft dit kleurrijke bijgerecht een pittig accent.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197261_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
6 personen
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2-3 cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2-3 cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat de puntjes zitten. Leg de bloemkool in het stoommandje, doe de deksel erop.
Leg de bloemkool in het stoommandje, doe de deksel erop. Plaats de stoommand boven een pan met een laag water van 4 cm en laat 5-6 min. stomen. Kook de haricots verts 3-4 min. en giet af.
Meng ondertussen voor de dressing de gochujang met de rijstazijn, sesamolie en honing in een kom. Rasp de gember erboven en roer door. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Verdeel de groenten en spekjes in een kransvorm over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Verdeel de groenten en spekjes in een kransvorm over een schaal en besprenkel met de dressing. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
bereidingstip:Je kunt de dressing 1 dag van tevoren maken.
variatietip:Geen paarse bloemkool? Je kunt ook romanesco of witte bloemkool gebruiken of zoek het recept "zelf gekleurde bloemkool maken".
kookstaptip:Gebruik in plaats van een stoommand een metalen zeef of vergiet
vegatip:Vervang de spekjes door gezouten cashewnoten of pinda’s.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
100 g biologische spekreepjes
1 paarse bloemkool
150 g verse haricots verts
1½ el gochujang
2 tl rijstazijn
2 tl sesamolie
1 tl honing
8 g verse gember
1 bosuitje
2 tl sesamzaad
Dit heb je nodig
stoommandje