Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje

Maak de soep voor kids af met een kerstboompje van een hartig soesje, mozzarella en een cherrytomaatje. Hoe leuk!

255 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamico­azijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.

  2. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-­groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Schep de soep in borden. Vul elke soes met 1 minimozzarella, rijg ze aan een (kerst)prikker met een cherrytomaat en nog een minimozzarela en zet in de soepkom.

Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje

Maak de soep voor kids af met een kerstboompje van een hartig soesje, mozzarella en een cherrytomaatje. Hoe leuk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig