Pers de sinaasappel uit. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Meng 3 el sinaasappelsap (per 4 personen), de passievrucht, vanillewodka en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sinaasappelschijfjes elk in 3 stukken en laat marineren in de dressing.
Doe de cottagecheese met ⅕ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf linten van de komkommer, rol ze op tot roosjes en snijd de helft in de lengte door, zodat de roosjes verschillende hoogten krijgen. Pluk de blaadjes van de dille, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de peper in ringen.
Verdeel de zalm in kransvorm over de borden en verdeel de stukjes sinaasappel, komkommerroosjes, dressing, whipped cottagecheese, rode peper en dille rond de zalm. Besprenkel met de rest van de olie.
Zalmkrans met poma-dressing
De dressing is gebaseerd op de cocktail pornstar martini (oftewel poma). Die doet het ook goed in dit voorgerecht met zalm!
- serveertipMooi met glitterspray goud (AH Excellent Kerstmaker).
- variatietipEten er kinderen mee? Laat dan de vanillewodka en rode peper achterwege of maak 2 aparte dressings.
- variatietipIn plaats van vanillewodka kun je ook gewone wodka en een ½ tl vanille-aroma gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zalmkrans met poma-dressing
De dressing is gebaseerd op de cocktail pornstar martini (oftewel poma). Die doet het ook goed in dit voorgerecht met zalm!
voorgerecht
4 personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pers de sinaasappel uit. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Meng 3 el sinaasappelsap (per 4 personen), de passievrucht, vanillewodka en azijn door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sinaasappelschijfjes elk in 3 stukken en laat marineren in de dressing.
Doe de cottagecheese met ⅕ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf linten van de komkommer, rol ze op tot roosjes en snijd de helft in de lengte door, zodat de roosjes verschillende hoogten krijgen. Pluk de blaadjes van de dille, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de peper in ringen.
Verdeel de zalm in kransvorm over de borden en verdeel de stukjes sinaasappel, komkommerroosjes, dressing, whipped cottagecheese, rode peper en dille rond de zalm. Besprenkel met de rest van de olie.
serveertip:Mooi met glitterspray goud (AH Excellent Kerstmaker).
variatietip:Eten er kinderen mee? Laat dan de vanillewodka en rode peper achterwege of maak 2 aparte dressings.
variatietip:In plaats van vanillewodka kun je ook gewone wodka en een ½ tl vanille-aroma gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 sinaasappel
3 passievruchten
2 el vanillewodka (Gall & Gall)
1½ el wittewijnazijn
4 AH Excellent gedroogde sinaasappelschijfjes
100 g cottagecheese
2½ el extra vierge olijfolie
1 komkommer
10 g verse dille
1 rode peper
200 g gerookte zalm
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker