Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen. Tijm, vleesfond en bier toevoegen. Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen. Petit pain schuin in 8 plakjes snijden. Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen. Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien. Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.
- algemeenOok lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.
Biersoep met gekarameliseerde ui
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002079_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
320 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen. Tijm, vleesfond en bier toevoegen. Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen. Petit pain schuin in 8 plakjes snijden. Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen. Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien. Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.
algemeen:Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 grote uien
25 g boter
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel tijm
1 pot vleesfond
2 flesjes Premium Pilsener
0 zout en versgemalen zwarte peper
1 meergranen petit pain
100 g geraspte Gruyère