Asperges met foelie

610 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges van af kop met dunschiller rondom schillen. Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.

  2. Asperges in ruim water met zout, suiker en foelie aan de kook brengen en in 12 à 15 minuten (beet)gaar koken. Intussen eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

  • Boter klaren

    Instructievideo - 00:28 min.

Asperges met foelie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig