Bloem op plat bord strooien. Sliptongen door bloem wentelen. In grote koekenpan olie verhitten. Sliptong in ca. 6 min. goudbruin bakken, af en toe keren. Sliptong uit pan nemen en met zout en peper bestrooien. Op bord onder aluminiumfolie warmhouden. In bakvet knoflook en preiringen 1 minuut roerbakken. Ham en olijven toevoegen en 2 min. meebakken. Afblussen met citroensap. Sliptongen en preimengsel erover verdelen. Serveren met gekookte aardappels.
Gebakken sliptong met ham en prei
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002170_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bloem op plat bord strooien. Sliptongen door bloem wentelen. In grote koekenpan olie verhitten. Sliptong in ca. 6 min. goudbruin bakken, af en toe keren. Sliptong uit pan nemen en met zout en peper bestrooien. Op bord onder aluminiumfolie warmhouden. In bakvet knoflook en preiringen 1 minuut roerbakken. Ham en olijven toevoegen en 2 min. meebakken. Afblussen met citroensap. Sliptongen en preimengsel erover verdelen. Serveren met gekookte aardappels.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
0 bloem
8 sliptongen
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 dunne prei
100 g rauwe ham
12 zwarte olijven zonder pit
1 citroen
Dit heb je nodig
aluminiumfolie