Portugese rijstpudding

485 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Citroen en sinaasappel goed schoonboenen en van beide vruchten reepjes dunne schil van ca. 5 cm afsnijden. In pan rijst met sinaasappel- en citroenschil, ca. 5 dl water en snufje zout aan de kook brengen. Rijst onafgedekt ca. 5 minuten laten sudderen tot rijst water heeft opgenomen. Melk en kaneelstokje toevoegen en geheel op heel laag vuur onafgedekt ca. 20 minuten laten sudderen tot melk is opgenomen, regelmatig doorroeren. Kaneelstokje verwijderen. Suiker, boter en eierdooiers door rijst roeren. Op laag vuur blijven roeren tot eierdooiers ook door rijst zijn opgenomen en rijst romig is. Nog ca. 5 minuten al roerend zachtjes laten koken. Rijstpudding over vier schaaltjes verdelen en ca. 2 uur in de koelkast zetten. Vlak voor het serveren bestrooien met kaneelpoeder.

Portugese rijstpudding

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig