Gegrilde sardines met paprika

165 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen, droogdeppen met keukenpapier en onder hete grill in ca. 15 minuten zwart laten blakeren, af en toe keren. Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen. Intussen sardines bestrooien met zout en peper. Rooster van grill bekleden met bakpapier en invetten met olie. Sardines erop leggen. Sardines ca. 5 cm onder hete grill in ca. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen van paprika's met scherp mes schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen. Vruchtvlees in repen snijden. In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen. Peterselie erboven fijn knippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Paprikarepen en uiringen op schaal leggen. Sardines erop leggen. Dressing erover sprenkelen.

  • algemeenVariatietip: De sardines in dit recept kunt u vervangen door zwaardvis of tonijnsteak. Bestrijk deze met wat olijfolie en grill ze in 6 à 8 minuten net gaar.

Gerelateerde recepten

Gegrilde sardines met paprika

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig