Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag ca. 30 minuten laten rusten. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en met keukenpapier goed droog deppen.
In pan of frituurpan olie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijf kloppen en door beslag spatelen. Sperziebonen door beslag wentelen en in kleine porties in 3 à 4 minuten goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
'Groene visjes' uit de moestuin
- algemeenHet water in het beslag kan ook worden vervangen door droge witte wijn.
'Groene visjes' uit de moestuin
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009987_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
300 kcal
50 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boven schaal bloem zeven. Zout en peper door bloem mengen en in midden kuiltje maken. Ei splitsen en eierdooier in kuiltje bloem doen. Scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water erdoor roeren tot glad beslag ontstaat. Beslag ca. 30 minuten laten rusten. Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en met keukenpapier goed droog deppen.
In pan of frituurpan olie verhitten tot 180 °C. Eiwit stijf kloppen en door beslag spatelen. Sperziebonen door beslag wentelen en in kleine porties in 3 à 4 minuten goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
algemeen:Het water in het beslag kan ook worden vervangen door droge witte wijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g bloem
0 zout
0 (versgemalen) peper
1 ei (M)
500 g sperziebonen
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier