Tomaten wassen en halveren, grote tomaten in vieren snijden. In pan met dikke bodem tomaten, suiker, kaneelstokje en citroenschil aan de kook brengen en onafgedekt ca. 40 minuten zachtjes doorkoken. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen en confiturepotten vullen met warme tomatenconfiture. Potten afsluiten. De tomatenconfiture is lekker op (geroosterd) brood.
- algemeenConfiturepotten schoonmaken: wassen in kokend water met soda, afspoelen met koud water en drogen in warme oven (175 ºC of gasovenstand 3) of op theedoek laten drogen. De confiture is in de koelkast één week houdbaar.
Tomatenconfiture
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009993_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
2 porties
185 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten wassen en halveren, grote tomaten in vieren snijden. In pan met dikke bodem tomaten, suiker, kaneelstokje en citroenschil aan de kook brengen en onafgedekt ca. 40 minuten zachtjes doorkoken. Kaneelstokje en citroenschil verwijderen en confiturepotten vullen met warme tomatenconfiture. Potten afsluiten. De tomatenconfiture is lekker op (geroosterd) brood.
algemeen:Confiturepotten schoonmaken: wassen in kokend water met soda, afspoelen met koud water en drogen in warme oven (175 ºC of gasovenstand 3) of op theedoek laten drogen. De confiture is in de koelkast één week houdbaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
500 g (Tasty Tom)tomaten
400 g suiker
½ kaneelstokje
1 stukje citroenschil
Dit heb je nodig
schone confiturepotten à inhoud ca. 1/2 liter