Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking (in magnetron) beetgaar. Pers citroen uit. Klop in slakom olie met citroensap en honing tot dressing. Roer knoflook en kruiden erdoor en breng dressing pittig op smaak met zout en peper. Giet krieltjes af, schep door dressing en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Schep af en toe voorzichtig om. Meng veldslamelange door krieltjes en serveer.
Mediterrane krieltjessalade
Mediterrane krieltjessalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002243_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
285 kcal
11 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kook krieltjes volgens aanwijzingen op verpakking (in magnetron) beetgaar. Pers citroen uit. Klop in slakom olie met citroensap en honing tot dressing. Roer knoflook en kruiden erdoor en breng dressing pittig op smaak met zout en peper. Giet krieltjes af, schep door dressing en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Schep af en toe voorzichtig om. Meng veldslamelange door krieltjes en serveer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g voorgekookte krieltjes
6 el olijfolie extra vierge
1 citroen
2 tl vloeibare honing
2 tenen knoflook
½ bakje verse Italiaanse kruidenmix
1 zak veldslamelange