Wortel wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, witte wijn, laurier, tijm, peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.
- algemeenLekker in een voorgerecht met bijvoorbeeld rivierkreeftjes (zie afbeelding en recept 'Rivierkreeftjes in court-bouillon' elders op deze site).
Court-bouillon
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010091_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
1 porties
0 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Wortel wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, witte wijn, laurier, tijm, peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.
algemeen:Lekker in een voorgerecht met bijvoorbeeld rivierkreeftjes (zie afbeelding en recept 'Rivierkreeftjes in court-bouillon' elders op deze site).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
1 wortel
1 ui
1 stengel bleekselderij
100 ml droge witte wijn
1 laurierblaadje
2 takjes verse tijm
8 zwarte peperkorrels
0 zout