In een steelpan court-bouillon, witte wijn, foelie en laurier tot de helft inkoken. Bouillon zeven. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
Rivierkreeftjes in koude bouillon doen en aan de kook brengen. Rivierkreeftjes 1/2 minuut zachtjes koken in de bouillon. Intussen in andere pan boter smelten. Rivierkreeftjes met 1 à 2 eetlepels bouillon over vier borden verdelen. Over de rivierkreeftjes nog 1/2 eetlepel gesmolten boter en 1/2 theelepel citroensap scheppen. Direct serveren met vers (warm) stokbrood.
- algemeenBasisrecept court-bouillon: 1 wortel wassen en in plakjes snijden. 1 ui pellen en in ringen snijden. 1 stengel bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, 1 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc), 1 laurierblaadje, 2 takjes verse tijm, 8 zwarte-peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.
Rivierkreeftjes in court-bouillon
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010091_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
850 kcal
1 uur 40 min. bereiden
Aan de slag
In een steelpan court-bouillon, witte wijn, foelie en laurier tot de helft inkoken. Bouillon zeven. Op smaak brengen met zout en peper en laten afkoelen.
Rivierkreeftjes in koude bouillon doen en aan de kook brengen. Rivierkreeftjes 1/2 minuut zachtjes koken in de bouillon. Intussen in andere pan boter smelten. Rivierkreeftjes met 1 à 2 eetlepels bouillon over vier borden verdelen. Over de rivierkreeftjes nog 1/2 eetlepel gesmolten boter en 1/2 theelepel citroensap scheppen. Direct serveren met vers (warm) stokbrood.
algemeen:Basisrecept court-bouillon: 1 wortel wassen en in plakjes snijden. 1 ui pellen en in ringen snijden. 1 stengel bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, 1 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc), 1 laurierblaadje, 2 takjes verse tijm, 8 zwarte-peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 ml court-bouillon
100 ml witte wijn
1 stukje foelie
1 laurierblaadje
0 zout en peper
2 bakjes rivierkreeftjes
25 g boter of margarine
2 theelepels citroensap