Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus

270 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Gember boven kom in knoflookpers uitpersen. Met mayonaise, sherry, knoflook, zout en peper naar smaak tot sausje roeren. Grote broccoliroosjes halveren. In lage schaal ei met 100 ml ijskoud water, mespunt zout en sesamzaad loskloppen. Met vork bloem erdoor kloppen, tot licht klonterig beslag. In wok olie verhitten tot er lichte damp vanaf komt. Broccoliroosjes een voor een door beslag halen en met vier stuks tegelijk in hete olie in 3 min. goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met gembersaus.

  • algemeenOok lekker als aperitiefhapje bij een glas bier.

Gefrituurde broccoliroosjes met gember-knoflooksaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig