Aardappels schillen, wassen en in keukenmachine tot fijne sliertjes raspen. Bacon in dunne reepjes snijden. In schaal aardappelrasp mengen met bacon en peper. Boter in koekenpan verhitten en met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar 4 bergjes van aardappelmengsel in pan vormen. Bergjes platdrukken en aardappelkoekjes in 10 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Koekjes uit pan nemen en warmhouden. Op dezelfde wijze nog 4 koekjes bakken.
- algemeenAardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin. De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries. Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Aardappel-strokoekjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002518_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, wassen en in keukenmachine tot fijne sliertjes raspen. Bacon in dunne reepjes snijden. In schaal aardappelrasp mengen met bacon en peper. Boter in koekenpan verhitten en met behulp van twee lepels op ruime afstand van elkaar 4 bergjes van aardappelmengsel in pan vormen. Bergjes platdrukken en aardappelkoekjes in 10 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Koekjes uit pan nemen en warmhouden. Op dezelfde wijze nog 4 koekjes bakken.
algemeen:Aardappels pas vlak voor het bereiden van dit recept raspen, anders kleurt de rasp bruin. De koekjes kunnen ook gemaakt worden met rösti uit de diepvries. Kijk voor de juiste baktijd naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 grote aardappels
150 g bakbacon
2 eetlepels boter
Dit heb je nodig
keukenmachine