Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 min. gaarkoken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom crème fraîche, mayonaise, 3 el citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en koriander tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Grote schaal bekleden met rucola. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op salade. Pistachenoten erover strooien.
Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing
Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdressing
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_002600_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
300 kcal
40 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 min. gaarkoken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom crème fraîche, mayonaise, 3 el citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en koriander tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Grote schaal bekleden met rucola. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op salade. Pistachenoten erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg aardappels
125 ml crème fraîche
2 el mayonaise
½ citroen
1 tl scherpe mosterd
1 teentje knoflook
1 zakje verse koriander
½ tl suiker
1 zak rucolasla
2 gerookte kipfilets
4 el gepelde pistachenootjes