Kaassoep met sherry en koriander

195 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Korstjes eraf snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In soeppan boter verhitten en ui 3 min. fruiten. Bloem over ui strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Sherry toevoegen en blijven roeren tot alle sherry door de bloem is opgenomen. Scheut voor scheut kippenbouillon in pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat. Kaas in soep laten smelten. Citroensap toevoegen als soep niet homogeen bindt. Soep op smaak brengen met peper en in vier kommen scheppen. Garneren met gebakken uitjes en koriander.

  • algemeenDe kippenbouillon geeft de soep extra smaak. Uiteraard kan de kaassoep ook vegetarisch bereid worden, met tuinkruidenbouillon.

Kaassoep met sherry en koriander

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig