Bloemkool met kaassaus en komijn

265 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Blad en dikke stronk van bloemkool snijden en bloemkool ondersteboven in pan met ruim kokend water en wat zout leggen. Bloemkool in 15-20 min. beetgaar koken (gaarheid is het best te testen door met vork in stronk te prikken). In sauspan boter smelten. Bloem en 1 tl komijn toevoegen en met houten lepel 1 min. al roerend bakken. Scheut voor scheut melk in pan schenken en blijven roeren tot gebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in 10 min. op laag vuur dikker laten worden, regelmatig roeren. In steelpan rest van komijn zachtjes verwarmen tot het gaat geuren, dan direct pan van vuur nemen. Kaas al roerend in saus laten smelten. Bloemkool afgieten en in warme schaal leggen. Kaassaus erover schenken en bestrooien met geroosterde komijn. Beetje peper erboven malen. Lekker bij gehaktbal of braadworst.

  • algemeenBloemkool hoeft niet per se gekookt te worden. De knapperige roosjes smaken ook heerlijk met een dipsaus van mayonaise, citroensap, geroosterde komijn, zout en peper.

Bloemkool met kaassaus en komijn

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig