Zalm bestrooien met zout en peper en even laten intrekken. In droge koekenpan sesamzaad roosteren. Dressing kloppen van citroensap, wasabipasta en 3 el olie. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten. Zalm in 6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Dressing door sla mengen. Sla over vier borden verdelen. Zalm schuin in plakken snijden en op sla leggen. Bestrooien met sesamzaad.
Zalmsalade met Japanse dressing
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012481_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zalm bestrooien met zout en peper en even laten intrekken. In droge koekenpan sesamzaad roosteren. Dressing kloppen van citroensap, wasabipasta en 3 el olie. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten. Zalm in 6 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken. Dressing door sla mengen. Sla over vier borden verdelen. Zalm schuin in plakken snijden en op sla leggen. Bestrooien met sesamzaad.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 schaaltje zalmfilet
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels citroensap
2 theelepels wasabipasta
4 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje eikenbladslamelange