Bonen in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Dressing roeren van azijn, olie, zout en peper. Peterselie fijnknippen. Sjalotten pellen en in ringetjes snijden. Bonen, tonijn, peterselie en dressing door elkaar scheppen en over vier borden verdelen. Garneren met sjalot en ansjovis. Lekker met ciabatta-brood.
Witte-bonensalade met tonijn
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012514_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
185 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bonen in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Dressing roeren van azijn, olie, zout en peper. Peterselie fijnknippen. Sjalotten pellen en in ringetjes snijden. Bonen, tonijn, peterselie en dressing door elkaar scheppen en over vier borden verdelen. Garneren met sjalot en ansjovis. Lekker met ciabatta-brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 potje witte bonen
1 eetlepel rode-wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
½ zakje verse peterselie
2 sjalotten
2 zakjes tonijn naturel
4 ansjovisfilets