In serehsiroop gemarineerde meloen

110 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 3 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Serehstengels halveren, pletten en in grove stukken snijden. In steelpannetje sereh met suiker en 200 ml water aan de kook brengen. Blijven roeren tot alle suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en serehsiroop laten afkoelen. Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en elke helft in 8 dunne parten snijden. Vruchtvlees van schil lossnijden. Meloenparten in grote, lage schaal leggen en afgekoelde serehsiroop erop schenken. Afgedekt 2-3 uur in koelkast marineren. Meloenparten af en toe voorzichtig omkeren in siroop.

  2. Meloenparten met schuimspaan uit siroop nemen en op vier borden rangschikken. Siroop door zeef schenken en 1-2 el over elk bord meloen scheppen. Beetje chilipeper erboven malen.

  • algemeenGeen liefhebber van pittig? Bestrooi de meloen dan met muntsuiker: wrijf de blaadjes van 1/2 zakje verse munt (à 15 g) in een vijzel fijn met 4 eetlepels suiker. Strooi de groene suiker over de meloenparten.

In serehsiroop gemarineerde meloen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig