In keukenmachine met raspschijf wortels raspen. In pannetje citroensap met suiker op laag vuur verwarmen tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en olie, knoflook, gember, rode peper en bosuitjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout. Dressing door wortels scheppen. Wortel minstens 1 uur in koelkast marineren.
Voor gebruik koriander door salade mengen. Lekker met roergebakken kipfiletreepjes.
Wortelsalade met zoetzure dressing
Wortelsalade met zoetzure dressing
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003095_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
110 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In keukenmachine met raspschijf wortels raspen. In pannetje citroensap met suiker op laag vuur verwarmen tot suiker is opgelost. Pan van vuur nemen en olie, knoflook, gember, rode peper en bosuitjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout. Dressing door wortels scheppen. Wortel minstens 1 uur in koelkast marineren.
Voor gebruik koriander door salade mengen. Lekker met roergebakken kipfiletreepjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g winterwortel
50 ml citroensap
50 g suiker
1 eetlepel olie
2 teentjes knoflook
2 cm verse gemberwortel
1 rode peper
3 bosuitjes
½ zakje verse koriander
Dit heb je nodig
keukenmachine