Kalkoenfilet met salie-appeltjes

90 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kalkoenfilet in 8 dikke plakken (medaillons), bestrijk met olie en bestrooi met de peper. Verwijder met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd de appels ongeschild in partjes. Besprenkel de partjes met citroensap, om verkleuren tegen te gaan. Roer in een kom de honing los met de salie en appelsap en meng de appelpartjes erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

  2. Leg telkens 2 kalkoenmedaillons met wat appelpartjes ernaast op de hete grillplaat van het gourmetstel. Schep de appelpartjes regelmatig om met 2 houten spatels. Bak de kalkoenmedaillons bruin en gaar. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout en schep de appelpartjes erop.

Kalkoenfilet met salie-appeltjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig