Passievruchten met scherp mes halveren. Vruchtvlees (pitjes met aanhangend sap) met theelepel boven schaaltje uit halve passievruchten scheppen. In kom slagroom stijfkloppen met poedersuiker. Lemon curd erdoor mengen. Vier theelepels van vruchtvlees aparthouden voor garnering; rest van passievruchtpulp met spatel luchtig door slagroom scheppen, zodat gemarmerd effect onstaat. Slagroommengsel over vier hoge glazen coupes verdelen. Garneren met apart gehouden passievrucht.
- algemeenSchuimpjes smaken verrukkelijk in dit recept. Breek een aantal schuimpjes in grove kruimels of verpak ze in een theedoek en tik ze met een fles of deegroller kapot. Schep de schuimkruimels door de slagroom.
Coupe passievrucht
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_003223_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
340 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Passievruchten met scherp mes halveren. Vruchtvlees (pitjes met aanhangend sap) met theelepel boven schaaltje uit halve passievruchten scheppen. In kom slagroom stijfkloppen met poedersuiker. Lemon curd erdoor mengen. Vier theelepels van vruchtvlees aparthouden voor garnering; rest van passievruchtpulp met spatel luchtig door slagroom scheppen, zodat gemarmerd effect onstaat. Slagroommengsel over vier hoge glazen coupes verdelen. Garneren met apart gehouden passievrucht.
algemeen:Schuimpjes smaken verrukkelijk in dit recept. Breek een aantal schuimpjes in grove kruimels of verpak ze in een theedoek en tik ze met een fles of deegroller kapot. Schep de schuimkruimels door de slagroom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 passievruchten
200 ml slagroom
2 eetlepels poedersuiker
4 eetlepels lemon curd