Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

255 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de bouillon. Smelt ondertussen de boter in een (soep)pan en bak hierin de bloemkool 5 min. op laag vuur; de roosjes mogen niet kleuren. Schenk de warme bouillon en de slagroom bij de bloemkool en breng het geheel aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan 10 min. zachtjes doorkoken, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep en breng hem op smaak met nootmuskaat en (versgemalen witte) peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en verkruimel de Gorgonzola erboven.

  • algemeenHoud een paar rauwe bloemkoolroosjes achter, hak ze fijn en roer ze op het laatste moment door de soep. Zo krijgt de romige soep wat meer 'bite'.

Romige bloemkoolsoep met Gorgonzola

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig