Gegratineerde mosselen met oude kaas

Door het gratineren krijgen de mosselen een extra lekker krokantje on top. Ideaal als borrelhapje!

20 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Mosselen in grote pan leggen. Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan.

  2. Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in één schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten.

  3. In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. Zachte boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen.

  4. Botermengsel over mosselen verdelen.

  5. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.

  • algemeenMosselen schoonmaken: Bij Albert Heijn worden verse mosselen panklaar verkocht. Je kunt de mosselen in feite zo in de pan leggen. Verwijder wel mosselen met een kapotte schelp en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan. Je kunt de mosselen ook heel even onder koud stromend water houden, om te zien of ze zich sluiten.

Gerelateerde recepten

Gegratineerde mosselen met oude kaas

Door het gratineren krijgen de mosselen een extra lekker krokantje on top. Ideaal als borrelhapje!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig